Publicerad den 1 kommentar

Åter till Indien

Jag började min resa i Delhi, som vanligt. Denna kaotiska stad med ca 20 milj. människor. Det är en tuff start på resan.

tunika-blocktryckJag reser vidare till delstaten Gujarat. I år tänker jag sy upp fler tunikor i de fina blocktryckta tygerna och fler herrskjortor. De har varit omtyckta och har sålt jättebra. Nu vet jag att storlekarna fungerar, så nu vill jag ha med dem på Essys hemsida.

Jag bor på i gästrummet ovanpå Khadiverkstan. Här arbetar unga kvinnor med att spinna och väva, enbart med handdrivna redskap. Tyget blocktrycks för hand med växtfärger.

Vi har under tre dagar valt ut tyg till tunikor och skjortor. Jag provar också att sy AliBaba byxor i Khadityg. De kommer att kosta lite mer än de jag köper i Delhi, men här vet man vad det är för tyg, vem som har gjort tyget och sytt byxorna.

Det är långa dagar. Morgonbön klockan nio tillsammans med kvinnorna i verkstan. Middag runt åtta på kvällen.

Temperatur ca 28-30 grader på eftermiddagen, svala nätter. Skönt.

1 reaktion på “Åter till Indien

  1. Kul att höra från din resa!

    Kommer du ihåg den grå skjortan jag provade i butiken? Lite struktur i tyget.. Den var ju lite för liten tyvärr. En sådan skulle vara fint!

Kommentarer är stängda.